9 יתרונות וחסרונות לשימוש בשופיפיי

9 יתרונות וחסרונות לשימוש בשופיפיי

לשופיפיי (Shopify) יש את היתרונות והחסרונות שלה, אם כי ללא ספק היא אחת מפלטפורמות המסחר האלקטרוני הגדולות באינטרנט. היא מגיעה עם כלים ותכונות רבות המקלים על הקמת חנות מקוונת וניהולה ביעילות.
עם זאת, לשופפיי יש את היתרונות והחסרונות שלה, מה שהופך אותה לאידיאלית או לא אידיאלית עבורך. במאמר זה נסקור את היתרונות והחסרונות הללו.

אך לפני שנעמיק עלינו להבין קודם מה זה בכלל שופיפיי.

מה זה שופיפיי?

Shopify היא פלטפורמה אשר מאפשרת לבעלי עסקים להקים ולהשיק את החנויות המקוונות שלהם על גביה.
הפלטפורמה זמינה ביותר מ-100 מדינות ברחבי העולם, כולל ישראל כמובן.
מה שמאוד נחמד זה שתמיד יש עם מי לדבר שם, אם נתקעתם או משהו לא ברור לכם, יש צ'אט זמין 24\7, אחלה.
הפלטפורמה ידועה בנוחות שלה, ולא צריך להיות מתכנת על בשביל לבנות שם את אתר המסחר שלכם.
העלות היא בסיסית למדי, אשר מתחילה בשבועיים ניסיון חינם ואז כבר מתחלקת לחבילות של 29$, 79$ ו- 299$ בחודש.

איך שופיפיי עובדת?

שופיפיי עובדת ב5 שלבים:

  1. בוחרים חבילת תשלום. כמו שציינו מקודם, לפלטפורמה יש 3 חבילות תשלום. בחרו את החבילה שהכי מתאימה לגודל העסק שלכם. החבילה הבסיסית (29$) הכי שכיחה בקרב עסקים קטנים. החבילות הבאות מתאימות יותר לעסקים גדולים יותר שמגיעים לסקיילים ומחזורים גדולים יחסית.
  2. מסנכרנים את הדומיין שלכם לחנות. דומיין זה כתובת האתר. אם אין לכם כזו יש המון אתרים בהם תוכלו לרכוש אחת. אתרים כמו: GoDaddy, Namecheap
  3. בחרו טמפלייט וערכת נושא שהכי תתאים לעסק שלכם. לשופיפיי יש מבחר גדול של טמפלייטים ועיצובים שעליהם אתם יכולים לבנות את החנות המקוונת שלכם. תוכלו לעצב הכל בפשטות וביעילות בשיטת הגרירה והדבקה (Drag&Drop).
  4. העלאת מוצרים לחנות.
  5. קידום ושיווק החנות שלכם במטרה להביא לקוחות משלמים.

 

היתרונות בשופיפיי

1. נוח וקל לשימוש

אחד היתרונות החזקים שקיימים בShopify זה הקלות בשימוש בה. עם הפלטפורמה הזו לא צריך ללמוד מקצוע חדש בתכנות על מנת לנהל את העסק שתמיד רציתם. עם שופיפיי, בעזרת מערך העיצובים הגדול שלהם של ערכות נושא לשלל קטגוריות, וכמובן שיטת הDrag&Drop הפשוטה והנוחה תוכלו לבנות את החנות שלכם מבלי להתאמץ יותר מדי.

2. שירות לקוחות ותמיכה טכנית

למרות שהכל כל-כך נוח ופשוט, עדיין בשופיפיי דאגו שתמיד יהיה מענה זמין ללקוחות שלה בכל נושא, 24\7, זה בהחלט לא מובן מאליו בעולם הפלטפורמות הללו. אפשר לתקשר איתם דרך המייל, צ'אט בלייב או אפילו בטלפון.

3. אפליקציות ותוספים

המון גורמים משפיעים על הצלחתו של עסק איקומרס: משלוחים, ניהול מלאי, שיווק, שירות לקוחות ועוד רבים וטובים. מובן ששופיפיי לא יכולה לתת מענה לכל הגורמים הללו לכן הם חשבו על דבר גאוני – אפליקציות. לכל אפליקציה ותוסף (סה"כ כ1200 כיום שקיימים בShopify) יש שימוש שונה שאפשר לעשות בו. כל האפליקציות והתוספים מתחברים בקלות לשופיפיי ולחנות שלכם וכמובן שגם הם מאוד ידידותיים למשתמש, כל מה שנותר זה לבחור מה הכי יתאים לעסק שלכם.

4. אחסון ואבטחה

שופיפיי היא פלטפורמה עצמאית שאינה תלויה באף שרת כזה או אחר. במילים אחרות, אתם לא צריכים לשרת שתצטרכו לאחסן בו את האתר והדומיין שלכם, הכל כבר נמצא בשופיפיי והיא דואגת לכם לזה. שופפיי גם פלטפורמה שמאוד מאובטחת ואין לכם מה לחשוש מפריצות כאלה ואחרות. חלילה.

5. התאמה אישית

למרות שבShopify אתם תוכלו להיעזר בטמפלייטים ובערכות נושא על מנת לעצב את האתר שלכם מתחילתו ועד סופו, לעיתים לא כל מה שהם מציעים לכם יספק אתכם. מזל ששופיפיי חשבו גם על זה ונותנת את האפשרות לשנות את כל העיצובים שלה להתאמה האישית שלכם. כל ערכות הנושא זמינות לעריכה כך שתוכלו רק להשתמש בה כבסיס

שופיפיי

ולשנות בה את העיצוב כרצונכם, כזה שיתאים לכם בדיוק לעסק שלכם.

 

החסרונות בשופיפיי

לכל דבר שיש יתרון, יש גם חיסרון. ובמאמרים שלנו חשבו לנו להיות נייטרלים ככל הניתו לכן חשוב תמיד להציג את שני הצדדים וכך תוכלו לקבל החלטה מושכלת.
אז הגיע הזמן לדבר גם על החסרונות בפלטפורמה הזו.

1. מחירים ועלויות

לעיתים, ניהול החנות שלכם על הפלטפורמה יכולה לעלות לכם יותר ממה שתיכננתם.
לשופיפיי יש 3 חבילות בתשלום: 29$, 79$ ו- 299$ בחודש.
בנוסף, היא מציעה גם תקופת ניסיון חינמית ל14 יום.
העניין הוא כזה, בתור מתחילים, החבילה הבסיסית ביותר היא מאוד מוגבלת מבחינת פיצ'רים שבקושי יענו על צורכיכם.
זה אומר שתצטרכו לעלות לחבילה הבאה (79$) על מנת להתמש בכל התכונות שאתם צריכים. בשביל עסק בתחילת דרכו זה יכול להיות פער גדול ומשמעותי.
בנוסף לכך, רוב האפליקציות והתוספים שהזכרנו מקודם, ממש לא בחינם.

2. קידום אורגני

קידום העסק שלכם הוא דבר חשוב מאוד על מנת להביא טראפיק ולקוחות אליו. אחת הדרכים הטובות לעשות זאת זה בעזרת שיווק מבוסס תוכן; בלוגים, מאמרים (ממש כמו זה שאתם קוראים עכשיו), SEO וסושיאל מדיה.
העניין הוא בשופיפיי הקידום האורגני הוא די מוגבל ביחס לפלטפורמות אחרות בעקבות כל מיני דברים טכניים בעולמות הSEO שלא ניכנס אליהם כרגע כי זה יהיה מאמר שלם בנפרד רק על זה.

3. אין אחסון מיילים

Shopify לא שומרת את המיילים של ההזמנות שלכם. לשמור מיילים של הלקוחות שלכם זה דבר מאוד חשוב לשיווק העסק שלכם כי כך תוכלו לדוור אתם ולהחזיר אותם לרכוש אצלכם עוד בחנות. החדשות הטובות הן שיש פיתרון לזה בצורת תוסף או אפלירציה שידעו לעשות את זה בשבילכם, אבל כאמור, לא כל האפליקציות חינמיות בפלטפורמה.

4. קשה לצאת משופיפיי

כן, כן, מה שקראתם. לא קשה כמו חברת סלולר ישראלית נניח אבל ברגע שתרצו לצאת מהפלטפורמה יהיה לכם די מורכב להעביר את האתר שלכם לפלטפורמה אחרת (אפילו חברות סלולר מאפשרות דבר כזה) אתם כן תוכלו לקחת איתכם למזכרת טופס CSV. אז תיזכרו שהשימוש בשופיפיי זה לטווח ארוך.

 

לסיכום

שופיפיי היא אחלה פלטפורמה לניהול החנות הדיגיטלית שלכם. לפי המאמר שלנו, היתרונות גברו על החסרונות אבל ההחלטה היא לגמרי שלכם בלבד. אז לפני שתחליטו אם שופיפיי היא מה שתחליטו אל תשכחו לבדוק את שאר הפלטפורמות שנמצאות שם בחוץ.
אגב, מערכת גוהייבריד תומכת כמובן גם בShopify ותוכלו להתחבר אליה בלי שום בעיה.

קחו את העסק שלכם לשלב הבא - תהפכו להיברידים!