אמזון – 5 הפרמטרים החשובים שמביאים סוחרים להצלחה

אמזון - 5 הפרמטרים החשובים שמביאים סוחרים להצלחה

אמזון.
12 מיליון סוחרים. 350 מיליון מוצרים זמינים לרכישה. אלפי סוחרים שהפכו למיליונרים בזכות הפלטפורמה הזו.
אבל נשאלת השאלה, מה באמת הפך אותם לכאלו? מה הביא סוחרים באמזון להצלחה גדולה שכזו? האם יש איזו שיטה ספציפית או מכנה משותף לכולם?
במאמר הבא אספנו את 5 הפקטורים החשובים ביותר שכל סוחר באמזון צריך לשים על כל אחד מהם את מלוא תשומת הלב כדי להגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה שלו בפלטפורמה.

קידום על מנוע החיפוש של אמזון (SEO)

ההתייחסות לאמזון צריכה להיות כאל מנוע חיפוש לכל דבר.
בכל יום נעשים מיליונים של חיפושים מצד צרכנים אשר מכילים מילות חיפוש ספציפיות. ישנם לא מעט כלים שיכולים לעזור לנו לעשות את המחקר הזה כמו הליום 10 שבעזרתם נוכל לקבל תמונה על מה מחפשים צרכני הקצה ועפ"י זה נדע להתאים אצלנו בחנות את מונחי החיפוש, מילות המפתח ותיאורי המוצרים שלנו.

קידום במנוע החיפוש של אמזון. מה הגולשים מחפשים?
קידום במנוע החיפוש של אמזון. מה הגולשים מחפשים?

נראות ושיווק המוצר באמזון

נראות המוצר שלנו בתמונות, מילות המפתח שמתארות אותו ואיפה המוצרים שלי מופיעים על גבי הפלטפורמה – כל אלו יכריעו לבסוף אם לקוח הקצה יבחר להוסיף את המוצר שלנו לעגלה שלו.
הפסיכולוגיה הצרכנית עובדת כך שהעין האנושית נמשכת בראש ובראשונה למראה ויזואלי – במקרה שלנו איך לא, תמונת המוצר. המוכרים הגדולים והמצליחים באמזון מחזיקים לצורך זה צוות צילום (!) מקצועי שכל מטרתו זה לתת לכל מוצר את הבמה הכי גדולה ומרשימה שיש על מנת שיתפוס את העין של לקוח הקצה. כמו כן חשוב לשמור על מספר זוויות צילום, רקע נקי (לבן), ושיהיה ניתן להבין את גודל המוצר האמיתי מהתמונה.
נעשה מאמץ לתאר ולפרט על המוצר ככל שניתן, על מנת שהלקוח ירגיש ביטחון עם המוצר בלי שאלות או פערים וישתכנע לקנות מאיתנו.
זכרו: לקוח תוהה זה לקוח תועה 🙂
ולבסוף איך לא – שיווק. חשוב שנקדם את המוצרים שלנו על הפלטפורמה גם בדרך ממומנת כדי להיחשף לקהל גדול יותר של לקוחות. A/B testing – ננסה כל אחד מהקמפיינים השונים שאמזון מציעה בסכומים קטנים, ננתח ונסיק מסקנות – עד שנפצח את אסטרטגיית השיווק המתאימה ביותר בשבילנו.

ניהול מלאי באמזון

ניהול מלאי בחנויות איקומרס ובאמזון בפרט יכול להישמע כסוגייה שולית ופשוטה למי שמסתכל מהצד – אבל מי שבפנים יודע שהסיפור אחר לגמרי.
ניהול מלאי שגוי וחסר בקרה יכול להביא לכמה מהתוצאות הבאות:
– מלאי עודף
– כמות מלאי נמוכה
– מלאי תקוע
– מלאי מקולקל
– עלויות אחסון גבוהות
ההשפעה של כל אלו לא תורגש בטווח של כמה ימים או שבועות, אבל לתקופה של כמה חודשים בהחלט יכולה להפיל חנות ולהשבית אותה. המלאי הוא הבסיס לחנות בריאה, וככל שקצב המכירות יגדל והבסיס להכל, המלאי, לא יתנהל בצורה תקינה – החנות תהיה בסיכון ליפול ותפסיד כסף.
נוכחנו לראות שמרבית מהסוחרים הגדולים באמזון משתמשים בשירותיה של אמאזון לניהול מלאי חכם כחלק מהצטרפות למודל ה- FBA (Fulfillment By Amazon) אשר עוזר להם, דרך כלים ייעודיים שאמזון פיתחה – להימנע מהמצבים שהזכרנו למעלה ולנהל התנהלות מלאי תקינה לאורח חיים בריא של החנות ולאורך חיים ארוך.

אסטרטגיית תמחור באמזון

אמאזון היא פלטפורמה דינמית וכל יום מצטרפים אליה המון סוחרים חדשים ועולים אלפי מוצרים והצעות חדשות.
חשוב שנהיה עם יד על הדופק כל הזמן ונהיה ערים למחירים של המתחרים שלנו!
אנחנו לא רוצים להיות הכי יקרים על הפלטפורמה כי אז אף אחד לא יקנה מאיתנו, עם זאת אנחנו גם לא רוצים להיות הכי זולים בפער רציני מהסוחר השני הכי זול – כי אז נפתח מלחמת מחירים ולא יהיו לה מנצחים.
האידיאל הוא למצוא את האמצע שמתאים עבורנו ולוודא שאנחנו שם כל הזמן. להכניס כחלק מהסיסטם השוטף סריקת מוצרים של המתחרים ולתמחר את המוצרים שלנו בהתאם בצורה שתהיה לנו הכי טובה ורווחית.

אלפי סוחרים ומוצרים חדשים כל יום. סנכרון מחירים ביחס למתחרים באופן שוטף
אלפי סוחרים ומוצרים חדשים כל יום. סנכרון מחירים ביחס למתחרים באופן שוטף

שירות לקוחות באמזון

הדובדבן שבקצפת ופקטור אולי הכי משמעותי בכל עסק שנקח.
זה יכול להיראות שבאמזון אין שירות לקוחות בין הסוחר ללקוח כי כולם קונים מאותה הפלטפורמה.
אבל חשוב לזכור שהפלטפורמה של אמאזון היא מאין רשת חברתית ולכל סוחר או מוצר, יש ביקורות. ביקורות שליליות יורידו חנויות למטה.
לכן קריטי ביותר – לעשות את מירב המאמצים כדי לתת חוויית שירות לקוחות טובה. אם זה באיכות המוצר שנבדוק לפני, אם זה במדיניות ההחזרות, אם זה בבקשת פידבקים חיוביים, אם זה במענה מפורט ואדיב על שאלות של לקוחות על גבי הפלטפורמה ואם זה אפילו בניתוח של מקרים שלקוחות מחזירים מוצר – מה קרה, מה לא היה טוב, לאן המוצר חוזר ואיך אפשר לשפר לפעם הבאה.

סיכום

לסיכום, כל סוחר, כל חנות וכל סיפור הצלחה באמאזון הוא שונה ועומד בפני עצמו. אך עם זאת, כן יש כמה פרמטרים עיקריים שכל סוחר שמצליח באמזון – שם על כל אחד מהם דגש רציני ולוקח אותם בכובד ראש.
אין קיצורי דרך להצלחה. אבל בסוף, כשהכסף נכנס לחשבון הבנק, החנות גדלה בצורה בריאה והסיסטם שעבדנו עליו קשות נשאר חזק ויציב – זה שווה כל רגע (:

אז זה באמזון ובארה"ב, אבל מה לגבי ישראל? האם גם לנו, הסוחרים הישראלים, תהיה דרך ליישם את המידע שבמאמר ולהפוך למיליונרים דרך מרקטפלייס ישראלי?
מסתמן שכן. כשפלטפורמות כמו שופרסל מרקטפלייס או סופר-פארם מרקטפלייס יתפסו את הגל בשנה-שנתיים הקרובות – אנחנו לגמרי נהיה שם וכדאי שנזהה את ההזדמנות מוקדם ככל שניתן.
על ההשוואה בין אמזון לשופרסל מרקטפלייס פירטנו בכתבה הבאה.

קחו את העסק שלכם לשלב הבא - תהפכו להיברידים!